Site menu:

Language

You can easily change the language of this website to English by clicking below:

nederlands english

Jaarverslagen

Hieronder vindt u een PDF van de Hercules Segers Stichting jaarverslagen
2015, 2016, 2017 & 2018:

Jaarverslag 2015 »
Jaarverslag 2016 »
Jaarverslag 2017 »
Jaarverslag 2018 »

Charles Donker, etser

Eddy de Jongh & Peter Schatborn, Amsterdam 2002


Dit boek werd gedrukt in een oplage van 1.140 exemplaren. Naast de handelseditie van 1.000 exemplaren verscheen een genummerde luxe-editie in een oplage van 140 exemplaren, waarvoor de kunstenaar drie verschillende prenten vervaardigde.

Het ontwerp van het boek is van de hand van Tessa van der Waals en Suzan Beijer. De publicatie ging gepaard met een overzichtstentoonstelling in Museum Het Rembrandthuis te Amsterdam (30 november 2002 – 23 februari 2003).

Prijs publiekseditie  : 
29,50 
 
Prijs luxe-editie  : 
195,- 
 
Beschikbaarheid  : Beide edities zijn uitverkocht
Bestellen  : Niet mogelijk

Charles Donker (1940) legde zich tijdens zijn studie aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in ’s-Hertogenbosch met name toe op wandschilderingen, glas-in-lood ramen en mozaïeken. Pas na zijn studie is hij zich op de etskunst gaan richten. Gedurende zijn loopbaan heeft hij vele onderwerpen weergegeven, maar bovenal is Donker een bevlogen uitbeelder van de vegetatieve natuur. De intimiteit met de natuur die zijn werk uitstraalt, wordt bereikt door Donkers voorkeur om temidden van de natuur te werken.

Zijn landschappen en stadsgezichten, maar ook stillevens, portretten en studies van dieren, bloemen en planten behoren dankzij een fabuleuze techniek en een uiterst verfijnde uitvoering tot het beste wat ons land op het gebied van de grafische kunsten heeft voortgebracht.

In de monografie Charles Donker, etser wordt aan de hand van circa 70 afbeeldingen uitvoerig aandacht geschonken aan Donkers grafische oeuvre. Door de thematische opzet wordt recht gedaan aan de veelzijdigheid van de kunstenaar. De begeleidende teksten zijn geschreven door Eddy de Jongh, emeritus hoogleraar kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Utrecht en Peter Schatborn, voormalig hoofd van het prentenkabinet van het Rijksmuseum in Amsterdam.